Tejszínes kukoricaleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes kukoricaleves hozzávalói:
8 dl húsleves,
1 nagy doboz kukoricakonzerv,
2 dl tejszín,
1 fej nagyobb vöröshagyma,
2 ek. tönkölyliszt,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
fél csokor petrezselyemzöld,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, kevés cukor vagy édesítőszer
A Tejszínes kukoricaleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd a zsiradékokon megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg rózsaszínes nem lesz. Ezután öntsük fel a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a felaprított petrezselyem felét és forraljuk össze vele pár percig. Tálaláskor szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, és tördeljünk rá sós krékert. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 2. 21:16
A tejszínes kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.