Csicsókakrémleves recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csicsókakrémleves hozzávalói:
40 dkg csicsóka,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db sárgarépa,
2 dl tejszín,
1 l zöldségleves,
3 ek. étolaj
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél
A Csicsókakrémleves elkészítési módja:
Minden alapanyagot megtisztítottam, a csicsókát drótszivaccsal alaposan körbedörzsöltem. A hagymákat felaprítottam és az étolajon megdinszteltem. A csicsókákat felkockáztam, a répákat felszeleteltem. Minden hozzávalót hozzáadtam és pirítottam pár percig. Hozzáöntöttem a zöldséglevet és fűszereztem. Alacsony hőfokon lefedve kb. 30 percig főztem. Ezután egy botmixerrel pürésítettem a levest, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a tejszínt. Egyet forraltam rajta, és már el is készült. Fokhagymás olajon pirított zsemlekockákkal tálaltam kevés petrezselyemlevéllel megszórva a tetejét. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 22. 21:46
A csicsókakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.