Vöröslencse krémleves csicsókával recept
A Vöröslencse krémleves csicsókával hozzávalói:1 zacskó vörös lencse
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 szem csicsóka
1 csokor friss petrezselyem
Mangalicazsír vagy pálmazsír vagy olívaolaj
Só
Fehérbors
A Vöröslencse krémleves csicsókával elkészítési módja:
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom, a zsiradékon, fedő alatt kicsit megpárolom. A csicsókát megtisztítom. A lencsét szűrőben lemosom, a fazékba borítom, beleteszem a csicsókát is, majd felöntöm vízzel. Hozzáadom a tisztított fokhagymát, a fűszereket, és addig főzöm, amíg a csicsóka is puha lesz. Egy picit hűlni hagyom, majd botmixerrel pépesre turmixolom. A csicsóka helyettesíti a keményítőt és a lisztet. Visszateszem a fazekat a tűzre, és egy kicsit összeforralom a levest.
Friss apróra tépkedett petrezselyemmel, forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 15. 08:11
A vöröslencse krémleves csicsókával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.