Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával recept
A Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával hozzávalói:400 gramm csicsóka
3 fej fokhagyma
100 gramm angolszalonna
1 fej lila-hagyma
100-200 ml zsemlemorzsa
vaj
frissen őrölt bors
só
5-7 evőkanál. víz
A Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával elkészítési módja:
A csicsókát meghámozni. Egy serpenyőben vajat olvasztani, majd az apróra vágott angolszalonnát ropogósra sütni benne. Ezután félretesszük. A serpenyőbe beledobáljuk a csicsókákat, a fokhagymát. A végén hozzá adjuk a lila-hagymát, sót, borsot, majd belekeverjük a vizet is. 8-10 percig lefedve, kis lángon párolni, néha meg-megrázni az edényt. Ha eléggé megpuhult, akkor levenni a fedőt, és addig párolni, amíg a folyadék elpárolog a serpenyőből. Egy másik serpenyőben vajon aranyszínűre sütni a zsemlemorzsát. Ebbe belekeverjük a hagymás csicsókát és a szalonnát is hozzáadni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 11. 07:24
A csicsóka fokhagymával és angolszalonnával elkészítési módja és hozzávalói.