Grilles, zöldséges husi recept



1 kg sertés comb /tarjával nekem zsíros volt/
2 cukkini vastagabb szeletre vágva
1 padlizsán vastagabb szeletre vágva
5 paradicsom vastagabb szeletre vágva
5 fej nagy hagyma vastagabb szeletre vágva
2 fej /nem gerezd/ fokhagyma darabokra vágva
5 paprika ketté vágva
3 hegyes erős paprika ketté vágva
só, bors, 1 zacskó grill zöldség fűszersó, 0,3 dl oliva olaj
A Grilles, zöldséges husi elkészítési módja:
A vékonyan kiolajozott tepsibe beletesszük a kiklopfolt húsit, amit előtte sóval, borssal bedörzsöltünk. a tetejét is egy kicsit megolajozzuk, nem meglocsoljuk csak meg kenegetjük. Picit betesszük a sütőbe, hogy egy kicsit megsüljön, de még ne piruljon meg. kivesszük a sütőből ráhalmozzuk a zöldségeket. Első a fokhagyma, rá a paradicsom, hagyma, paprikák, tök. A tetejét megszórjuk a fűszersóval. Lefedjük alufóliával kb. 30 perc párolás / sok levet ereszt/ utána levesszük a alufóliát és grillezzük a tetejét. Figyelni kell, hogy ne égjen meg. Köret nem kell hozzá, mert a zöldségeket esszük hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicamica07, 2011. jún. 9. 10:29
A grilles, zöldséges husi elkészítési módja és hozzávalói.