Paradicsomos, paprikás, sült karaj recept
A Paradicsomos, paprikás, sült karaj hozzávalói:karaj/ ahány szeletet akarsz sütni/ vékony szeletekre vágva
napraforgó olaj/serpenyő aljába, kevés /
só
bors/ ízlés szerint/
fokhagyma
paradicsom
parika
A Paradicsomos, paprikás, sült karaj elkészítési módja:
A karaj szeleteket kiklopfolom. A sót elkeverem a borssal és a fokhagymákat pépesítem. Bedörzsölöm a karaj szeleteket a borsos sóval és a fokhagymával. Félre teszem állni. Kb 1 óra elég. A serpenyő aljába pici olajat teszek / legjobb a teflon serpenyő/ és a husikat szépen megpirítom az olajban, de ne nagyon pirosra csak egy kicsit piruljon meg. Amíg pirítom a husit, a parikákat /nagyobb darabokra vágva/ az husik mellé teszem és a husival együtt pirítom együtt őket. Amelyik husi, és paprika kész, azt kiveszem a serpenyőből, és egy tányérra teszem. A serpenyő aljában a még megmaradt olajba beleteszem a sült paprikákat, és a darabokra vágott paradicsomot és együtt sütöm őket addig amíg a paradicsom elveszti a levesességét. Amikor kész, a husikat beleteszem mind, és ebben a szaftban picit pirítom a husikat. Mind a két oldalát a húsnak megforgatom a szaftban.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicamica07, 2011. szept. 15. 19:27
A paradicsomos, paprikás, sült karaj elkészítési módja és hozzávalói.