Tejszínes csicsókakrémleves recept
50 perc
Kalóriaszegény
A Tejszínes csicsókakrémleves hozzávalói:
50 dkg csicsóka
2-3 közepes burgonya
3 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só
bors
levesgyöngy vagy pirított kenyérkockák
A Tejszínes csicsókakrémleves elkészítési módja:
A csicsókát és a burgonyát meghámozzuk, nagyjából egyforma kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi egy ujjnyival ellepi főni tesszük. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát. Ha a zöldségek puhára főttek, akkor botmixerrel turmixoljuk, majd újra forraljuk. Főzőtejszínnel sűrítjük. Tálaláskor pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: citromfű69, 2009. nov. 29. 17:21
A tejszínes csicsókakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.