Zelleres sertéssült recept
A Zelleres sertéssült hozzávalói:4 szelet sertéscomb v. karaj,
1 nagyobb fej zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 nagyobb burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
őrölt kömény,
sűrített paradicsom,
A Zelleres sertéssült elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverjük és fűszerezzük őket. (Én egy kis tálkában össze szoktam keverni a fűszereket, az összezúzott fokhagymával, és bedörzsölöm vele a húsokat.) Forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedve, melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a zsülienre vágott (vékony pici csíkokra) zellert, együtt pirítjuk, visszatesszük a sült húsokat, majd felöntjük a vízzel higított sűrített paradicsommal (lehet paradicsomlé is), hogy éppen ellepje, borsozzuk. A burgonyát apró kockákra vágjuk, ezt is beletesszük. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz. Főtt (pörkölt) tésztával kínáljuk.
Én a húsokat sütés után ujjnyi csíkokra szoktam elvágni, így könnyebben megpuhul.
Remélem, jól írtam le, mert nem találom a Mester Kukta receptes füzetemet, amiben a recept volt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. szept. 9. 10:55
A zelleres sertéssült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.