Lecsós sertésborda recept
A Lecsós sertésborda hozzávalói:50 dkg sertésborda,
25 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
6 dkg zsiradék,
2 fej vöröshagyma,
liszt,
pirospaprika,
só
A Lecsós sertésborda elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, megsütjük, majd kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd félig megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, végül megpirítjuk benne a feldarabolt paprikát. Amikor a paprika félig puha, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Visszatesszük a húszeleteket, fedő alatt egyszer jól felforraljuk, majd levesszük a tűzről, letakarjuk, és 2-3 percig állni hagyjuk. Tállaláskor a tál aljára tesszük a bordákat, majd ráhalmozzuk a lecsót. Külön párolt rizskörettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. aug. 26. 09:39
A lecsós sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.