Ticinói burgonyás tál recept
A Ticinói burgonyás tál hozzávalói:1 kg burgonya,
15 dkg szafaládé (virsli),
15 dkg szárazkolbász,
10 dkg főtt sonka,
10 dkg húsos császárszalonna,
1 egész tojás,
4 dkg liszt,
só,
bors,
diónyi vaj
A Ticinói burgonyás tál elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, káposztareszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. A szafaládé és a kolbász bőrét lehúzzuk, vékonyan felkarikázzuk; a sonkát és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A felaprított húsféléket és a tojást a burgonyához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - eredetileg sok borssal készül -, és vajjal kikent vaslábasba v. cserépedénybe (én jénaiban készítem) simítjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220°C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul (45-60 perc). Forrón tálaljuk, hagymasalátával vagy sok hagymával készült vegyes idénysalátával.
Laktató, kalóriadús étel; erős fizikai munkát végzők, kiéhezett síelők figyelmébe ajánlom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. júl. 24. 11:50
A ticinói burgonyás tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.