Zöldséges sertésbecsinált recept
95 perc
732 kcal
60 dkg sertéscomb,
fél szál póréhagyma,
1 közepes sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
15 dkg zöldbab,
2 babérlevél,
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld,
1 ek. liszt,
1 dl tejszín,
só,
őrölt fehér bors,
A körethez: 35 dkg színes tészta
A Zöldséges sertésbecsinált elkészítési módja:
A húst vágjuk kiskockákra, majd bő vízben feltesszük főzni. Forrás után 10 perccel öntsük le róla a vizet, és alaposan mossuk le a húst, hogy szép tiszta legyen a becsinált. (Szerintem ez el is hagyható.) A lemosott húsokat visszatesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. Adjuk hozzá a babérlevelet, sót, borsot, és 30 perc múlva a megtisztított, kockákra vágott répákat, és a finomra vágott pórét. Ha kell, pótoljuk a vízet. Lefedve, kis lángon főzzük még 30 percet. Amikor megpuhul a hús, tegyük bele a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A tejszínben simára keverjük a lisztet, ezzel sűrítjük be a becsináltat. Megszórjuk petrezselyemmel, jól kiforraljuk, ez alatt a zöldbab is megfő. A szokásos módon kifőzött tésztával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. márc. 11. 10:25
A zöldséges sertésbecsinált elkészítési módja és hozzávalói.