Perui csirke recept
A Perui csirke hozzávalói:8 kisebb csirkecomb v. 4 kicsontozott csirkemell,
1 nagy fej hagyma,
40 dkg sárgarépa,
40 dkg champignon gomba,
20 dkg tisztított zöldborsó,
1 cs. vágott petrezselyem,
1 mk. curry,
2 dl száraz fehér bor,
1 ek. rizsliszt,
só,
bors,
olaj a sütéshez
A Perui csirke elkészítési módja:
A csirkedarabokat megmossuk, megtöröljük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük, aztán félretesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet, a megtisztított, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a curryt, valamint a fehér bort, és összekeverjük. Egy mélyebb lábasba v. a kuktába egy sor zöldséget simítunk, rátesszük az elősütött csirkét, a többi zöldséggel betakarjuk, és fedő alatt, olykor rázogatva puhára pároljuk, rövid lére beforraljuk, végül hozzáadjuk a külön lábaskában megpárolt zöldborsót. Ha a zöldség túl sok levet eresztene (ez tavasszal, ha zsenge a sárgarépa, előfordul), megszórjuk a rizsliszttel, még egyszer felforraljuk, és melegen tálaljuk. Tajszínes burgonyapüré v. párolt rizs kivánkozik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2010. márc. 15. 20:13
A perui csirke elkészítési módja és hozzávalói.