Sült csirke salátaágyon joghurtos öntettel recept
A Sült csirke salátaágyon joghurtos öntettel hozzávalói:4 db kicsontozott csirkemell,
1 fej eisberg saláta,
2 szál sárgarépa,
2 paradicsom,
1 kígyóuborka,
só,
ízlés szerinti fűszerek,
1 adag joghurtos zöldfűszeres salátaöntet.
A Sült csirke salátaágyon joghurtos öntettel elkészítési módja:
A csirkemelleket megmossuk, lecsöpögtetjük, besózzuk és tetszés szerinti fűszerekkel megszórjuk és öntöttvas serpenyőben kevés margarinnal megsütjük. (Ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet.) Amíg a hús sül, előkészítjük a saláta ágyat: A salátát megmossuk, leveleit leszárítjuk és apró darabokra tépkedjük. Egy nagy pecsenyéstál aljára terítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, a paradicsomot, uborkát megmossuk, megszárítjuk és szeletekre vágjuk. Ízlésesen elrendezzük a saláta tetején úgy, hogy a húsoknak kihagyunk helyet. A megsült melleket is a salátaágyra fektetjük. Meglocsoljuk a joghurtos zöldfűszeres salátaöntettel, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 22. 18:33
A sült csirke salátaágyon joghurtos öntettel elkészítési módja és hozzávalói.