Zöldcitromos marhatokány recept
600 kcal
60 dkg marhacomb,
4 ek. olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 db sárgarépa,
2 db zöldcitrom (limé),
őrölt feketebors,
4 dl húsleves (készülhet kockából is),
1 dl fehérbor,
1 dl tejföl,
1 ek. finomliszt
A Zöldcitromos marhatokány elkészítési módja:
A húst vékony csíkokra vágjuk, az olajon a megtisztított, félkarikákra szeletelt hagymával és répával együtt megpirítjuk. A citrom zöld héját belereszeljük, megborsozzuk. A húslevest ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ekkor a levét a zöldcitromok kifacsart levével és a borral ízesítjük. A tejfölt a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk.
Párolt rizs vagy burgonyakrokett illik köretnek hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2009. aug. 7. 11:24
A zöldcitromos marhatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.