Rakott húsos rizs recept
A Rakott húsos rizs hozzávalói:30 dkg rizs,
50 dkg darált hús,
40 dkg fagyasztott zöldség (pl.: zöldbab, karfiol),
2 dl tejföl,
20 dkg reszelt sajt,
zsíradék (margarin, olaj)
2 cs. Rakott húsos rizs Maggi alap
A Rakott húsos rizs elkészítési módja:
A darált húst kevés olajon előpároljuk. A nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a megpárolt darált húst és a fagyasztott zöldséget. A tasak tartalmát az előírtak szerint elkészítjük, és a zöldségre öntjük. A tálat befedjük v. alufóliával letakarjuk, és 190 C-fokon 45 percig sütjük, majd a fedőt levéve, a tetejére rátesszük a tejfölt és a reszelt sajtot. Visszatéve a sütőbe (alufólia nélkül) még 15 percig sütjük.
Nagyon finom, hasonló az íze, a rakottkelhez.
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2009. jún. 20. 21:15
A rakott húsos rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.