Töltött zsömle recept
A Töltött zsömle hozzávalói:4 db zsömle,
2 dl tej,
10 dkg cukor,
2 db tojás,
10 dkg tehéntúró,
1 dl tejföl,
3 dkg mazsola,
3 dkg vaj,
2 cs. vaníliás cukor
A Töltött zsömle elkészítési módja:
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. A zsömlék felső részét levágjuk, az alsó (nagyobbik rész) belsejét kiskanállal kiemeljük. Kevés tejjel meglocsoljuk. A túrót a zsömlebéllel együtt szitán (v. villával) áttörjük; a tejföllel, a tojással és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd vaníliás cukorral ízesítjük. A zsömlék alját és a tetejét is meglocsoljuk tejjel. Megtöltjük a túrótöltelékkel, ráhelyezzük a kalapját, és sütőben ropogósra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Készíthetjük a tölteléket kapros ízesítéssel is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. okt. 23. 00:05
A töltött zsömle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.