Sertésszelet köményes bormártásban recept
A Sertésszelet köményes bormártásban hozzávalói:4 szelet (egyenként 20 dkg-os) sertéscomb,
5 dkg vaj,
3 dl húsleves,
só,
bors,
A mártáshoz:
50 gr sűrített paradicsompüré,
1 dl száraz fehér bor,
1 dl testes vörös bor (pl. Egri bikavér),
2 gerezd fokhagyma,
1 csipet köménymag,
A Sertésszelet köményes bormártásban elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és gyengén kiverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, borsozzuk, és a sertésszeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne. Ezután hozzáadjuk a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük a levéből, és azon a tálon, amelyen tálalni fogjuk, melegen tartjuk. A visszamaradt húsléhez hozzáadjuk a fehér- és a vörös bort, lassú tűzön besűrítjük. Ekkor elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, a köménymagot és a kevés vízzel felhígított paradicsompürét. Most erős tűzön, kb. 5 percig, összeforraljuk az egészet, a sertésszeletekre öntjük, és forrón tálaljuk. Angolos rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Nagyon ízletes!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. jún. 11. 21:48
A sertésszelet köményes bormártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.