Zőldborsós párizsiszelet recept



sertéskaraj,vagy pulykamell,vagy csirkemell 6szelet,tojás-liszt-víz keverék fűszerezve,olaj
a kisütéshez.Zőldborsó fél kiló,kicsi só
vegeta,bors
kicsi cukor.
A Zőldborsós párizsiszelet elkészítési módja:
A húsokat vékonyra verjük,befűszerezzük,a palacsintatésztába mártva kisütjük.Közben megfőzzük a borsót annyi vízben, amennyi épp ellepi.Kicsi cukor ,kicsi só.Ha kisült az összes hús, kiöntjük az olajat, belepakoljuk a kisütött húsokat,és a megfőtt borsót ráöntjük a levével együtt, pár percre visszarakjuk a lángra.Majd fedővel lefedve 10-15 percig állni hagyjuk.Párolt rizs, és barackbefőtt illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kelebell, 2008. jún. 11. 19:46
A zőldborsós párizsiszelet elkészítési módja és hozzávalói.