Mustáros hús 2 fő részére recept
35 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mustáros hús 2 fő részére hozzávalói:
sertéscomb szeletek (csirkehús is jó)
mustár
tejföl
só
bors
hagyma
sült hús fűszersó (csirke vagy egyéb)
rizs
olaj
A Mustáros hús 2 fő részére elkészítési módja:
2 ujjnyi vastag szelet sertéscombot felkockázok. A felaprított hagymát olajon üvegesre sütöm teflon lábosban, majd hozzáadom a felkockázott húst. Sütöm míg fehérek nem lesznek a húskockák, majd felengedem vízzel. Adok hozzá 2 csipetnyi borsot, fél vagy egy egész kiskanál sót(ízlés szerint), majd a sült hús fűszerkeveréket (fél kiskanál). Puhára főzöm a húst fedél alatt.Annyi lét hagyok rajta amennyi ellepi (meg is lehet kóstolni, a lényeg hogy ne legyen vízizű). Majd a húsléből kiveszek 4-5 evőkanálnyit és külön egy kis edényben fél pohár tejföllel (kis pohár-175 g) és kb. 2 evőkanál mustárral összekeverem.Visszaöntöm a húsra, fél percig főzöm még, majd főtt rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: j357, 2008. jún. 11. 12:40
A mustáros hús 2 fő részére elkészítési módja és hozzávalói.