Zsiványpecsenye recept
A Zsiványpecsenye hozzávalói:40 dkg sovány sertéscomb vagy marhahátszín,
20 dkg húsos szalonna,
4 nagy burgonya,
4 nagy vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 kiskanál grill steak fűszersó
A Zsiványpecsenye elkészítési módja:
A húst megmossuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk. A szalonnát hasonló nagyságúra, csak vékonyabbra szeljük. A meghámozott burgonyát és a hagymát fölkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, és a hús illetve a szalonna méretére daraboljuk. Ezeket váltakozva nyársra fűzzük úgy, hogy a két végére hús kerüljön. Megfűszerezzük, és parázsló faszén fölött forgatva, 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. aug. 28. 22:38
A zsiványpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.