Vadasszerűség sertéshúsból recept
50 perc
A Vadasszerűség sertéshúsból hozzávalói:
sertéshús (comb pl.)
sárgarépa
hagyma
só
bors
olaj
vegeta
tejföl
A Vadasszerűség sertéshúsból elkészítési módja:
A sertésszeleteket felkockázom (2-3 szeletet szoktam) és összevágok fél fej hagymát kicsire meg 2-3 sárgarépát nagyobb darbokra. A hagymát olajon teflonserpenyőben üvegesre pirítom, majd hozzáteszem a felkockázott húst és sárgarépát. Mikor a húskockák fehérek lettek felöntöm vízzel (2-4 dl), adok hozzá sót(2-3 csipetnyi), borsot(1 csipetnyi) és (1 csipetnyi) vegetát.Fedőt teszek rá, mikor a hús puhára főtt (max. 30-40 perc alacsony lángon), kiveszem a répát és 2 dl tejföllel összeturmixolom.Majd visszaöntöm a húsra, ha szükséges utánafűszerezem.Tésztával nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: j357, 2008. jún. 5. 15:57
A vadasszerűség sertéshúsból elkészítési módja és hozzávalói.