Tavaszi húsos zöldségkuglóf recept
70 perc
562 kcal
60 dkg darált sertéshús
2 zsemle
1 kis csokor sárgarépa
1 csokor újhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
8 dkg csiperkegomba
6 evőkanál olaj
2 főtt tojás
2 tojás
őrölt bors
só
A Tavaszi húsos zöldségkuglóf elkészítési módja:
A darált húst tegyük keverőedénybe, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott, és kinyomkodott zsemléket. A sárgarépát, újhagymát, vöröshagymát, csiperkét vágjuk kisebb kockákra, és forró olajban pirítsuk világosbarnára. Szórjuk meg petrezselyemmel, forgassuk át, és ha langyosra hűlt, keverjük a húshoz. Adjuk hozzá az apró kockákra vagdalt főtt tojásokat, a nyers tojásokat, és fűszerezzük sóval, borssal. A húsos-zöldséges masszát alaposan dolgozzuk össze, és töltsük egy vékonyan kiolajozott kuglófformába. Ha a húsos zöldségkuglóf elkészült, pihentessük 20 percig, borítsuk ki a formából, és cikkekre vágva tálaljuk.
Melegen is, hidegen is finom! Bármilyen körettel tálalható, és szendvicsbe is nagyon jó.
Ha nem kuglofformában akarod sütni, jó az őzgerinc is!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. jún. 24. 09:57
A tavaszi húsos zöldségkuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.