Gesztenyedesszert tejszínnel recept
A Gesztenyedesszert tejszínnel hozzávalói:20 dkg gesztenyemassza,
1 cs. vaníliás cukor,
2 ek. rum,
5 dkg porcukor,
1 tk. zselatin,
5 dl tejszín,
1/2 cs. vaníliás pudingpor,
2,5 dl tej,
3 dkg kristálycukor,
1/2 ek. vaj,
1 ü. cseresznyebefőtt, tejszín a díszítéshez
A Gesztenyedesszert tejszínnel elkészítési módja:
A gesztenye 2/3 részét vaníliás cukorral, rummal és porcukorral simára keverjük. A vaníliás pudingporból, a tejből, a cukorból és a vajból pundingot főzünk, majd - nem forrón - jól összekeverjük a gesztenyemasszával. A tejszínt kemény habbá verjük, s hozzáadjuk az előírás szerint felfőzött zselatint. Ezután hozzákeverjük a gesztenyemasszához. A tejszínes gesztenyemasszával félig töltjük a desszertes poharakat, poharanként 5 szem cseresznyebefőttet teszünk bele, majd a masszával teletöltjük a poharakat. A tetejét egy tortakenő lapáttal lesimítjuk, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük, s ezeket még megszórjuk a fennmaradt és krumplinyomón áttört gesztenyével, majd minden poharat cseresznyebefőttel díszítünk. A megtöltött desszertes tálkákat 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Ez az ízletes, könnyű desszert a gesztenyeszezon csemegéje.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. ápr. 8. 14:56
A gesztenyedesszert tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.