Gesztenyegerinc recept
A Gesztenyegerinc hozzávalói:3 db tojás,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál porcukor.
Hozzávalók a töltelékhez
25 dkg gesztenyemassza,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evőkanál rum,
kevés porcukor,
csipet só,
1 teáskanál kakaópor.
Hozzávalók a tetejére
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínből vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
fél dl tej,
kevés gesztenyemassza.
A Gesztenyegerinc elkészítési módja:
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütőpapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt. A kibélelt formába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhajtva a fóliát, a hűtőszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük. Tálalás előtti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 16. 19:57
A gesztenyegerinc elkészítési módja és hozzávalói.