Boros borjúfalatok recept
A Boros borjúfalatok hozzávalói:3-4 személyre
50 dkg borjúcomb,
10 dkg nyers füstölt sonka,
5 dkg vaj,
1/2 dl olaj,
száraz fehérbor,
friss zsályalevél,
őrölt bors,
só.
A Boros borjúfalatok elkészítési módja:
A húst szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket vágd fél 2-3 ujjnyi csíkokra, s gyengén sózd meg. A hajszálvékonyan szelt sonkát ugyanilyen csíkokra vágd. Minden húsdarabra teríts egy sonkát, borsozd meg, tegyél rá egy zsályalevelet, majd a csíkot göngyöld fel és rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. Egy serpenyőben a felolvasztott vajhoz add hozzá az olajat, helyezd bele a hústekercseket, és minden oldalukat süsd pirosra. Ezt követően öntsd fel borral és párold puhára (ha a bor elfő, esetleg vízzel pótold). Tálaláskor a visszamaradt húslét locsold a forró borjúfalatokra. Pirított kenyeret ajánl hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 15. 19:52
A boros borjúfalatok elkészítési módja és hozzávalói.