Töltött burgonya rijekai módra recept
A Töltött burgonya rijekai módra hozzávalói:8 db burgonya,
10 dkg sonka,
10 dkg gomba,
1 evőkanál kapribogyó,
2 db tojássárgája,
3 dkg vaj,
ízlés szerint só,
ízlés szerint őrölt bors,
10 dkg finomliszt,
4 db tojás,
10 dkg morzsa,
igény szerint étolaj.
Tormamártás:
2 db tojássárgája,
2 dl tejszín,
4 evőkanál reszelt torma,
2 evőkanál finomliszt,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só,
igény szerint csontleves.
A Töltött burgonya rijekai módra elkészítési módja:
A burgonyákat héjában megfőzzük. Meghámozzuk, és ha teljesen kihűlt, a két végüket levágjuk, karalábévájóval vagy kiskanállal a belsejüket kivájjuk. A töltelékhez az összevágott sonkát és gombát a vajban megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a kapribogyót, a burgonyák kivájt közepét és a tojások sárgáját. A sonkásgombás töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, és a két végüket alaposan visszanyomjuk. Az így visszanyert „egész” krumplikat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Tormamártással ajánljuk. Tormamártás: A lisztből, vajból világos rántást készítünk, és annyi csontlevessel engedjük fel, hogy krémszerű legyen. Hozzáadjuk a tojássárgájákkal elkevert tejszínt, megsózzuk, felfőzzük, és a tűzről levéve belekeverjük a reszelt tormát.
Ha meg akarjuk előzni a tormareszelés könnyfakasztó mellékhatását, érdemes ezt az íz- és vitamingazdag fűszernövényt felhasználás előtt hűtőszekrényben jól lehűteni.
De vigyázat: semmiképp se fagyasszuk!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 14. 19:55
A töltött burgonya rijekai módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.