Königsbergi húsgolyók recept
A Königsbergi húsgolyók hozzávalói:A húsgolyókhoz
1 db zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
2 teáskanál mustár
só, bors ízlés szerint
0.75 l zöldség alaplé
A szószhoz
30 g vaj
35 g finomliszt
0.5 l zöldség alaplé, amiben a húsgolyókat főztük
1 db tojássárgája
10 ml habtejszín
1 evőkanál kapribogyó
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál kapor
A Königsbergi húsgolyók elkészítési módja:
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, és összekeverjük a finomra vágott hagymával, a tojással, mustárral. Sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kedvenc reszelt zöldségemet használtam az alapléhez. A vízben főztem egy kicsit, majd leszűrtem, és ebben főztem a húsgolyókat 15 percig. Kivesszük őket a léből. Szósz készítése: A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítjük egy kicsit. Felöntjük a zöldséglevessel, amiben a húsgolyókat főztük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és hozzávegyítjük a szószhoz. Én egy picit főztem még együtt. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sózzuk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük. A húsgolyókat a szószba tesszük, és megszórjuk kaporral.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 22. 06:55
A königsbergi húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.