Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal recept
A Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal hozzávalói:(2-3 személyre)
12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj
só
a páchoz:
kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por
A Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom (majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom. Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm, majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat. Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla, beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök 2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem. A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm.
Tálaláskor a burgonyapürét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 18. 21:19
A pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.