Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Pácolt tengeri halfilé tócsnival recept

Pácolt tengeri halfilé tócsnival recept

A Pácolt tengeri halfilé tócsnival hozzávalói:
1 személyre

1 db tengeri tőkehal-filé
1 tk. fokhagymás olaj
1 tk. rozmaringos olaj
1 tk. méz
1 ek. citromlé
őrölt bors

5 dkg nagyszemű fehér szőlő


A Pácolt tengeri halfilé tócsnival elkészítési módja:
A hozzávalókkal bedörzsölöm a halszelet mindkét oldalát, majd lehetőség szerint minél tovább állni hagyom. Felforrósítok egy teflon serpenyőt, de olajat nem teszek bele, hiszem a hal olajban pácolódott. Beleteszem először a bőrös felével lefelé és pár percig sütöm, majd megfordítom. Ezt az oldalát is pár percig sütöm, majd kiveszem és melegen tartom. 1 db krumpliból tócsni masszát készítek, és egy tócsnit sütök a visszamaradt olajban. (Vagy kitalálok más köretet, pl. párolt rizst.) Kb. 5 dkg szőlőt megmosok, leitatom róla a vizet és a visszamaradt olajban szépen átforgatom, majd tálalok. Tálalásnál bőven megszórom vágott koriander levelekkel, esetleg petrezselyem zölddel, majd citromkarikákkal díszítem


Kategória: Halas ételek receptjei


A pácolt tengeri halfilé tócsnival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook