Pácolt tengeri halfilé tócsnival recept
A Pácolt tengeri halfilé tócsnival hozzávalói:1 személyre
1 db tengeri tőkehal-filé
1 tk. fokhagymás olaj
1 tk. rozmaringos olaj
1 tk. méz
1 ek. citromlé
őrölt bors
5 dkg nagyszemű fehér szőlő
A Pácolt tengeri halfilé tócsnival elkészítési módja:
A hozzávalókkal bedörzsölöm a halszelet mindkét oldalát, majd lehetőség szerint minél tovább állni hagyom. Felforrósítok egy teflon serpenyőt, de olajat nem teszek bele, hiszem a hal olajban pácolódott. Beleteszem először a bőrös felével lefelé és pár percig sütöm, majd megfordítom. Ezt az oldalát is pár percig sütöm, majd kiveszem és melegen tartom. 1 db krumpliból tócsni masszát készítek, és egy tócsnit sütök a visszamaradt olajban. (Vagy kitalálok más köretet, pl. párolt rizst.) Kb. 5 dkg szőlőt megmosok, leitatom róla a vizet és a visszamaradt olajban szépen átforgatom, majd tálalok. Tálalásnál bőven megszórom vágott koriander levelekkel, esetleg petrezselyem zölddel, majd citromkarikákkal díszítem
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 15. 13:50
A pácolt tengeri halfilé tócsnival elkészítési módja és hozzávalói.