Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel recept

Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel recept

A Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel hozzávalói:
(2 személyre)

60 dkg halfilé,
30 dkg újkrumpli,
30 dkg sárgarépa,
3 evőkanál méz,
1 csapott kávéskanál chili por,
4 evőkanál olíva olaj,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
bors


A Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel elkészítési módja:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.

Paradicsomsaláta nagyon illik hozzá.


Kategória: Halas ételek receptjei


A mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook