Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel recept
A Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel hozzávalói:(2 személyre)
60 dkg halfilé,
30 dkg újkrumpli,
30 dkg sárgarépa,
3 evőkanál méz,
1 csapott kávéskanál chili por,
4 evőkanál olíva olaj,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
bors
A Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel elkészítési módja:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.
Paradicsomsaláta nagyon illik hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 11. 08:37
A mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.