Libamáj sült almával, hagymás burgonyával recept

(4 személyre)
400 gramm libamáj
1 mokkás kanál konyhasó
1 mokkás kanál őrölt feketebors,
1 mokkás kanál majoranna,
5 evőkanál napraforgó-olaj
4 közepes darab alma,
0.25 dl citromlé,
600 gramm burgonya, nyers
A Libamáj sült almával, hagymás burgonyával elkészítési módja:
A libamájat vágd vékony szeletekre. Picit sózd meg, fűszerezd borssal, majorannával, és pihentesd fél órát. Az almákat addig karikázd fel, magházukakt metszd ki, és csepegtesd le őket citromlével. A májszeleteket tedd felforrósított olajba, és mindkét felét süsd szép pirosra. Tedd a libamájakat félre, és a visszamaradt olajban pirítsd meg az almakarikákat. Az olajból kiemelve locsold meg őket almapálinkával. A májszeleteket az almakarikákkal váltakozva tedd tálra, s halmozz melléjük hagymás tört burgonyát
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 9. 19:03
A libamáj sült almával, hagymás burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.