Csirkecombok Imre gusztusa szerint v1.1 recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
min.
minimális
minimális
A Csirkecombok Imre gusztusa szerint v1.1 hozzávalói:
E recept 4 személyre szól:
4 db (vagy létszámfüggően több, kevesebb) egész csirkecomb
combonként 1-1 db zöldhagyma
2-3 db TV zöldpaprika méretüktől függően (ne kaliforniai, mert annak sem íze, sem bűze)
2-3 db érett (de nem túlzottan) paradicsom
őrölt FEKETEbors
őrölt majoránna
ízlés szerint só
A Csirkecombok Imre gusztusa szerint v1.1 elkészítési módja:
A csirkecombok bőre alá 1-1 keresztben félbe vágott zöldhagymát (a zöld levélrész maradjon rajtuk, később rendkívül dekoratív) gyömöszölök, majd sóval, majorannával mindkét oldalát bedörzsölöm, a bőrös oldalát diszkréten megszórom feketeborssal (nem túl sokkal, mert akkor annyi az ízharmóniának). A következő művelet végéig hagyom szegénykéimet pihenni. Egy megfelelő méretű jénai tál aljára sűrűn, csíkokra vágott zöldpaprikát teszek a bőrükkel lefelé (ha valaki szereti a pikáns, enyhén csípős ételeket, legjobb az almazöld színű bácskai). A paprikacsíkok tetejére ráteszem a csirkecombokat, majd a gyönyörű combocskák tetejét beborítom karikára fölszeletelt paradicsommal. A jénaira ráteszem a tetejét, majd irány a sütő. 15-20 perc alatt puhára párolódik. Ekkor leveszem a fedőt, és hagyom még egy picit pirulni. Krumplipürével (talán csak ebben lehet némi szénhidrát) tálalom.
Figyelem! Semmi zsírozó, és locsoló nem kell hozzá, a zöldek és a combocskák ugyanis elég levet (inkább túl sokat) engednek.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. jan. 10. 08:07
A csirkecombok imre gusztusa szerint v1.1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.