Tárkonyos-gombás csirkecombok recept
60 perc
465 kcal
Négy személyre készített menühöz:
- 8 kisebb (családtagok gyomorkapacitását figyelembe véve) csirkecomb
- 1 közepes fej hagyma
- 250 g sampinyon gomba
- 2 zöldpaprika (keményhúsú legyen!)
- 2 kisebb paradicsom
- 10 füstölt, húsos szalonna (vagy főtt tarja)
- só, bors
- 2-3 evőkanál finomliszt (vagy zabkorpa)
- 1 ek. olaj
- 1 kávéskanálnyi pirospaprika
- 15-20 friss vagy fél kávéskanálnyi szárított tárkonylevél
- 1 ek. rizsliszt
- 2 dl tejföl (diétagyilkos zsírossal az igazi)
- 1-2 evőkanál tárkonyecet (én almaecetet tettem bele, mert fogalmam se volt róla, hogy ezt hol szerezhetem be, de az ízén nem rontott)
A Tárkonyos-gombás csirkecombok elkészítési módja:
1. A csirkecombokat leöblögettjük, lecsepegtetjük és kettévágjuk. A hagymát megsiratjuk, a gombát, zöldpaprikát és paradicsomot megmosdatjuk. Összeaprítjuk őket, majd a szalonnát vagy főtt tarját vékony csíkokra felszeljük, kibírjuk hogy nem csipegetjük el még felhasználás előtt. 2. A combikákat meghintjük sóval, borssal, beleforgatjuk a lisztbe vagy zabkorpába. Közben nagyobb lábast készítünk elő, bele az olajat és megsütjük a szalonnát vagy tarját benne. A pörcöket kiemeljük, majd körbepirítjuk a csirkecombokat is és egyelőre félretesszük. 3. Megfonnyasztjuk a zsíradékban a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és kevés sóval. Majd felöntjük 1 dl vízzel s két-három perc alatt összeforaljuk. Ezt követően belekeverjük a gombát, paprikát,parikat és a csirkecombdarabokat, a tárkony felével és borssal tovább fűszerezzük. Végül fedőt teszünk rá, és puhára pároljuk. 4. Nem pihenünk: a tejfölben a rizslisztet eldolgozzuk, a csirkehusihoz keverjük és mérsékelt tűzön besűrítjük. Újra fűszerezzük, hozzáadjuk az ecetet és a maradék tárkonyt, végül beleforgatjuk a pörcöket is.
Köretként kiválóan alkalmas a burgonyapüré vagy a főtt tészta.
Én fűszerként még tettem bele rozmaringot, kakukkfüvet is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2008. márc. 1. 19:52
A tárkonyos-gombás csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.