Vöröshagymatorta recept
45 perc
A Vöröshagymatorta hozzávalói:
- 1,5 kg vöröshagyma
- 12 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 4 db tojás
- só, bors, szerecsendió, köménymag
- 2 adag mélyhűtött levelestészta
A Vöröshagymatorta elkészítési módja:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, vajban üvegesre pároljuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a tojást és a fűszereket. A leveles tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, rásimítjuk a vöröshagymakrémet, majd forró sütőben megsütjük.
Nagyon pikáns, finom étel, akár nasinak, akár főfogásnak is kiváló.
Én főtt tojást és sajtot is szoktam rá karikázni, esetleg még a tetejér egy kevés tejfölt locsolni és frissen kínálva snidlinget is lehet rá darabolni!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. jún. 2. 16:07
A vöröshagymatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.