Walesi sajtos metélt recept
80 perc
A Walesi sajtos metélt hozzávalói:
- fél kg liszt
- 20 dkg teavaj
- 2,5 dl tejföl (zsírossal az igazi:) )
- 4-5 tojás sárgája
- tej a kifőzéshez
- só
- ízlés szerint sajt
A Walesi sajtos metélt elkészítési módja:
A fél kiló lisztbe belevágsz 12,5 dkg vajat, egy csipet sóval meghinted, rákanalozod a tejfölt, majd a tojássárgákat is hozzáadod. Ebből a masszából tésztát gyúrsz, jó alaposan dolgozd el, kivál fel-, illetve alkar erősítő, ráadásul nem épp diétás jellege miatt akaraterősítő is lehet, ha megállod hogy nem fogsz belőle csípni:). Tehát jól kidolgoztuk (a tésztát meg magunkat is) és hosszú ujj vastagságú hengereket csavarunk belőle (ezt pici gyerekek eszméletlen lelkesen csinálják, akinek van ilyen tüneménye, ne nélkülözze a segítséget:)). Ezeket kb 6 cm hosszúságúra vagdaljuk el, majd forró sós tejben kifőzzük a tésztánkat. Miután leszűrtük (nem öblítjük!), egy tálra rakjuk, a lereszelt sajttal gazdagon meghintjük, és leöntjük a maradék felforrósított vajjal! Tálaljuk és lazán bezsebeljük a családtagok, barátok elismerő mosolyát.
Fűszeres sajttal is finom, lehet egy kis sonkával, szalonnadarabokkal gazdagítani!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. febr. 17. 17:55
A walesi sajtos metélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.