Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kocsonyás gyümölcsök recept

Kocsonyás gyümölcsök recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Kocsonyás gyümölcsök hozzávalói:
-zselatin
-Bolero italpor
-ízlés szerint gyümölcsök
-vaníliaroma vagy bourbon vaníliarúd
-natúr joghurt
-1 tojás sárgája


A Kocsonyás gyümölcsök elkészítési módja:
A gyümölcsöket kockákra, karikára vágjuk, aki nem szereti, az hámozhat is. közben a zselatinmennyiségnek megfelelő vizet langyítunk, és hozzákeverjük a Bolero port, és a zselatint. Alaposan el kell kutyulni, hogy ne maradjon darabos. Ezt viszatesszük fortyogni első rottyanásig..vagy a mikroba rakjuk kb2 percre, de ekkor 3szor ki kell nyitnia mikrot és átkeverni a zselét. Közben a gyümiket kis tálkákba adagoljuk. Ha kész a zselé, kevergetjük még egy kicsit, hogy langyos legyen, majd a gyümölcsökre öntjük. A tányérkákat, hűtőbe, vagy hűvosre tesszük kb 3órára, hogy tutira megdermedjenek. Tálaláskor forró vízbe mártjuk a kelyheket és egy hirtelen mozdulattal kistányérra borítjuk. Vaníliás öntettel meglocsoljuk. Az ötet: vizezett edénybe öntjük a jogit, hozzákeverjuk a tojássárgáját (ezt jogimennyiségtől függően lehet novelni) az édesítőt, és a vaníliaaromát vagy a vaníliarudat felhasítjuk és a magos részét kaparjuk a maszához. Ezt kicsit összefőzzük és a gyümikocsonyákra kanalazzuk.

édesítőt csak az öntethez kell adni, merta bolero por elég édes magától is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kocsonyás gyümölcsök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook