Kocsonyás gyümölcsök recept
30 perc
Szénhidrátszegény
A Kocsonyás gyümölcsök hozzávalói:
-zselatin
-Bolero italpor
-ízlés szerint gyümölcsök
-vaníliaroma vagy bourbon vaníliarúd
-natúr joghurt
-1 tojás sárgája
A Kocsonyás gyümölcsök elkészítési módja:
A gyümölcsöket kockákra, karikára vágjuk, aki nem szereti, az hámozhat is. közben a zselatinmennyiségnek megfelelő vizet langyítunk, és hozzákeverjük a Bolero port, és a zselatint. Alaposan el kell kutyulni, hogy ne maradjon darabos. Ezt viszatesszük fortyogni első rottyanásig..vagy a mikroba rakjuk kb2 percre, de ekkor 3szor ki kell nyitnia mikrot és átkeverni a zselét. Közben a gyümiket kis tálkákba adagoljuk. Ha kész a zselé, kevergetjük még egy kicsit, hogy langyos legyen, majd a gyümölcsökre öntjük. A tányérkákat, hűtőbe, vagy hűvosre tesszük kb 3órára, hogy tutira megdermedjenek. Tálaláskor forró vízbe mártjuk a kelyheket és egy hirtelen mozdulattal kistányérra borítjuk. Vaníliás öntettel meglocsoljuk. Az ötet: vizezett edénybe öntjük a jogit, hozzákeverjuk a tojássárgáját (ezt jogimennyiségtől függően lehet novelni) az édesítőt, és a vaníliaaromát vagy a vaníliarudat felhasítjuk és a magos részét kaparjuk a maszához. Ezt kicsit összefőzzük és a gyümikocsonyákra kanalazzuk.
édesítőt csak az öntethez kell adni, merta bolero por elég édes magától is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szika, 2006. máj. 27. 08:14
A kocsonyás gyümölcsök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.