Máj brassói módra recept
40 perc
A Máj brassói módra hozzávalói:
50-70 dkg csirke vagy pulykamáj
8 dkg füstöltszalonna
6 gerezd fokhagyma
1/2 kisdobozos paradicsompüré
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mokkáskanál majoranna
só
csapott evőkanál liszt
4 személyre sültburgonya
A Máj brassói módra elkészítési módja:
A májat,miután az inakat és a hártyákat eltávolítottuk 2 cm-es darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyra felcsíkozzuk,nagyobb serpenyőbe 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.A májat a szalonnára dobjuk és kevergetve 6-8 percig pirítjuk.Közben a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét,a borsot,és a majorannát is hozzáadjuk.Kb 1 kiskanál sóval ízesítjük. Ha kész,lisztel meghintjük,1 percig pirítjuk és kb 1,5 dl vízzel felöntjük.Kevergetve rövid idejig forraljuk,hogy a szaftja épp besűrűsödjön. Majd a melegen tartott sültburgonyával összekeverjük,és tálaljuk.
Aki nem szereti a majorannát,az egyszerűen csak hagyja ki belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. máj. 15. 14:26
A máj brassói módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.