Csirke gombával töltve recept
A Csirke gombával töltve hozzávalói:1 csirke,
3 zsemle,
3 tojás,
5 dkg vaj,
15 dkg gomba,
15 dkg zsír,
só,
3 csipetnyi őrölt feketebors,
petrezselyemzöld
A Csirke gombával töltve elkészítési módja:
A csirkét gondosan megtisztítom. A bőrét a nyakától kezdve a mellehúsáról és a combjáról fellazítom. A zsemléket meghámozom, tejben megáztatom. A tojásokat a vajjal habosra keverem. A gombát kevés zsíron megpirítom és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezem. A kinyomkodott zsemlékkel ezeket az anyagokat összekeverem, majd a csirke bőre alá töltöm. A maradékot a hasüregbe, vagy a csirke mellé teszem. A csirkét kívülről is megsózom, a hátára fektetve forró zsírral meglocsolom, majd középmeleg sütőben, a zsírjával locsolgatva megsütöm. Pihentetés után feldarabolom.
A következő köretekkel tálalható: pirított burgonya, párolt rizs, hideg saláták, párolt gyümölcsök, esetleg befőtt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 14. 13:36
A csirke gombával töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.