Csirkemell ananásszal tűzdelve recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkemell ananásszal tűzdelve hozzávalói:
1 személyre:
1 közepes nagyságú csirkemell
50 dkg-os ananász konzerv
2 dkg vaj
csipetnyi só
gyömbérpor
rizs
A Csirkemell ananásszal tűzdelve elkészítési módja:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 10. 11:37
A csirkemell ananásszal tűzdelve elkészítési módja és hozzávalói.