Farfalle óriásbabbal és champignon gombával recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Farfalle óriásbabbal és champignon gombával hozzávalói:
1 apróra vágott nagyobb fej hagyma
2 kisebb kockára darabolt cukkini
2 EK olivaolaj
200 g Champignon gomba, szeletelve
250 g lecsöpögtetett óriásbab (Kidney bab)
1 KK Pesto
1 KK vegeta
4 adag farfalle tészta (pillangótészta) ez kb. 250-300 g szárazon
A Farfalle óriásbabbal és champignon gombával elkészítési módja:
A cukkinit a hagymával egy elömelegített serpenyöben az olivaolajon 1 percig összepirítjuk, majd hozzáadva a gombát, a babot és a pestót további 2-3 percig sütjük. Megszórjuk vegetával, majd hozzáadjuk a tésztát, s annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje az ételünket. 7-8 percig főzni hagyjuk, néha megkavarva, addig amíg a tészta meg nem fő. Ès már tálalható is. Jó étvágyat.
WW-seknek: egy adag étel 6,5 pont
Pesto készítése
Hozzávalók: 2 evőkanál pirított fenyőmag, 2 fokhagymagerezd, egy csomó friss bazsalikom levél, 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt, 2 teáskanál citromlé, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj.
A fenyőmagot és a fokhagymát aprítsuk fel finomra turmixgéppel, adjuk hozzá a bazsalikomot, reszelt parmezánt és citromlevet, és keverjük simára, majd az olivát fokozatosan hozzáöntve turmixoljuk készre. A kész pestót öntsük jól zárható kis üvegbe, tároljuk hűtőszekrényben. Tehetünk még hozzá petrezselymet is, ha szeretjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 8. 09:02
A farfalle óriásbabbal és champignon gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.