Lecsószerűség paprikát nem kedvelőknek recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lecsószerűség paprikát nem kedvelőknek hozzávalói:
3-4 ek. olivaolaj
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) vagy kis üveg házi eltett paradicsom, lényeg, hogy jóízű legyen
1 nagyobb padlizsán
1 nagyobb vagy két kisebb cukkini (bár szerintem csak padlizsánból is finom lenne)
zöldpetrezselyem, snidling, friss bazsalikom ízlés szerint
A Lecsószerűség paprikát nem kedvelőknek elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát, fokhagymát az olajon aranyszínűre pirítjuk. Közben a cukkinit meghámozzuk (ha akarjuk), és mindkét zöldséget hasonló méretű darabokra vágjuk (félkör, csík, kocka - ahogy tetszik). Először a cukkinit dobjuk a hagymára, sózás nélkül hagyjuk kicsit megroggyanni, aztán a pedlizsán is mehet, ezt is hagyjuk kicsit párolódni sózás nélkül. 1-2 perc múlva felöntjük a paradicsommal, sózzuk, szükség szerint picit cukrozzuk. Lefedve puhára, sűrűre főzzük (10-15 perc), ha szükséges, a vizet pótoljuk közben. Beletesszük a felvágott zöldfűszereket, összerottyantjuk és kész. Ha szeretjük, illik hozzá a zöld vagy fekete olivabogyó is.
Fogyasztható önmagában, esetleg pirítóssal. Lehet könnyű köret pl. pulyka steak mellé.
Bár könnyű, zöldséges nyári étel, és mentes minden húsneműtől, mégis nagyon klassz, intenzív, aromás ízű. Mesterséges ízesítőre semmi szükség! A hagyományos lecsóra csak küllemében, állagában hasonlít, ízében egyeltalán nem.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: drnéni, 2010. máj. 15. 17:05
A lecsószerűség paprikát nem kedvelőknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.