Klasszikus paella recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Klasszikus paella hozzávalói:
2 csipetnyi sáfrány, friss vagy szárított
5 EK vegeta, 1,2 l forró vízben feloldva
2 EK növényiolaj, vagy oliva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
50 g fött borsó (konzerv is lehet)
1 paprika, kicsumázva
350 g bármilyen rizs, száraz
225 g nyers tintahalkarikák
350 g garnéla
350 g nyers csirkemell, bör nélkül, apróra kockázva
2 EK friss összevágott petrezselyemzöld
1 kis pohár száraz, könnyü fehér bor, kb. 125 ml
1/2 citrom leve
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fekete örölt bors
A Klasszikus paella elkészítési módja:
A sáfrány a forró húslében 20 percig állni hagyjuk. Egy megfelelöen nagy edényben, esetlek WOK-ban az olajban összepároljuk a fokhagymát, a hagymát, a borsót és a paprikát. Nem keverve, rázva :) Amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a rizst, s kb 1 percig összepirítjuk a zöldségekkel. Felöntjük a húslével, majd lassú tüznél kb 10 percig tovább fözzük. Hozzádjuk a megmaradt hozzávalókat (garnéla, tintahal, csirkemell) és fedö nélkül alacsony höfokon kb 20 percig összerotyogtatjuk, addig amíg a rizsröl lefö a húslé. Ha nem elég puha a rizs, adhatunk hozzá még húslét, s azzal pároljuk készre. Jó étvágyat.
WW-seknek: 6 pont egy adag.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 7. 22:48
A klasszikus paella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.