Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ananászos-mézes sertéskaraj recept

Ananászos-mézes sertéskaraj recept

Az Ananászos-mézes sertéskaraj hozzávalói:
(4 személyre) 60 dkg sertéskaraj
1,5 dl ananászbefőtt lé
8 szelet konzerv körananász
olaj
1 evőkanál mustár

1 dl méz


Az Ananászos-mézes sertéskaraj elkészítési módja:
A sertéskarajt hosszában 2-3cm mélyen, két csíkban bevágjuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk és felét a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük, és ráöntjük a karajra. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, belefektetjük a karajt, és ráöntjük a mártást. Középmeleg sütőbe téve másfél órán át, sütjük, közben többször meglocsoljuk a mártással. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel felhígítjuk. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, tetejére halmozzuk a maradék ananászokat, és a sütőbe visszatéve, 1-2 perc alatt átforrósítjuk. Kivesszük, felszeleteljük, burgonyapürével körítjük, és muskotályos borral kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ananászos-mézes sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook