Ananászos-mézes sertéskaraj recept
Az Ananászos-mézes sertéskaraj hozzávalói:(4 személyre) 60 dkg sertéskaraj
1,5 dl ananászbefőtt lé
8 szelet konzerv körananász
olaj
1 evőkanál mustár
só
1 dl méz
Az Ananászos-mézes sertéskaraj elkészítési módja:
A sertéskarajt hosszában 2-3cm mélyen, két csíkban bevágjuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk és felét a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük, és ráöntjük a karajra. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, belefektetjük a karajt, és ráöntjük a mártást. Középmeleg sütőbe téve másfél órán át, sütjük, közben többször meglocsoljuk a mártással. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel felhígítjuk. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, tetejére halmozzuk a maradék ananászokat, és a sütőbe visszatéve, 1-2 perc alatt átforrósítjuk. Kivesszük, felszeleteljük, burgonyapürével körítjük, és muskotályos borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 20. 07:55
Az ananászos-mézes sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.