Húsos csicseriborsó recept
A Húsos csicseriborsó hozzávalói:2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg marhahús
2 evőkanál vaj vagy margarin
1 és fél húsleveskocka
25 dkg répa
50 dkg kínai kel
1 konzerv (410 ml) csicseriborsó
1 csokor petrezselyem
10 dkg ementáli sajt
A Húsos csicseriborsó elkészítési módja:
Előkészítés: A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A marhahúst falatnyi kockákra aprítjuk. Elkészítés: A vajat vagy a margarint felforrósítjuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, és pár percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belekeverjük a leveskockát, és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a répát és kínai kelt, majd falatnyi darabokra vágjuk. A csicseriborsót leszűrjük, és a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük. További 15 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel és a sajttal a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 19. 20:52
A húsos csicseriborsó elkészítési módja és hozzávalói.