Tejfölös lecsó recept

4 paprika (1 lehet csípős is),3 paradicsom
1 közepes fej hagyma
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
olaj
só
bors
A Tejfölös lecsó elkészítési módja:
A hagymát csíkokra vágom, az olajon megpirítom, de nem túl puhára. A paprikát is csíkokra vágom, azt is pirítom. Megsózom. Teszek rá borsot. Amikor még keményebb a paprika, hozzáteszem a feldarabolt paradicsomot. Újra rakok bele borsot. Fedő alatt egy kis ideig még pirítom, de csak annyira, hogy a zöldségek ne legyenek teljesen puhák. Utána a tejfölből és lisztből habarást készítek, és belekeverem a lecsóba, további két percig főzöm, keverés mellett.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 17. 21:30
A tejfölös lecsó elkészítési módja és hozzávalói.