Pattiszon tócsni tormakrémmel recept


2 db közepes pattiszon
zabliszt
2 tojás
só
bors
A krémhez:
torma kis darab (esetleg üveges)
1 pohár 12%-os tejföl
1 kk update mustár
só, édesítő
A Pattiszon tócsni tormakrémmel elkészítési módja:
A pattiszont lereszeljük, hozzáütjük a tojásokat, sót, borsot és annyi zabliszttel, amennyit felvesz összekeverjük. Bő olajban kisütve kanállal kis halmokat képzünk és lelapítjuk. A tormát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint fűszerekkel.
Bár az olaj miatt nem éppen diétás, de azért ebédre ehetjük magában, vagy akár köretként is pl. pörkölthöz.
A pattiszon a burgonyát helyettesíti!
Az elkészítési idő sütéssel együtt kb. 2 óra.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Tittinc, 2007. okt. 17. 20:54
A pattiszon tócsni tormakrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.