Máglyarakás szelet recept
A Máglyarakás szelet hozzávalói:Piskótához: 6 tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. kristálycukor, 1/2 cs. sütőpor
Krémhez: 3 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin
Egyéb: 4-5 közepes méretű, savanykás alma, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1/2 citrom leve ( ha esetleg édesebb az alma, akkor bele lehet tenni 1 egész citrom levét is ), kevés őrölt fahéj, 15 dkg darált dió, 3 dl tejszín, kevés baracklekvár
A Máglyarakás szelet elkészítési módja:
Egy 36x24-es tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a 1/2 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni. A krémhez a 3 dl tejből keveset kiveszünk és simára keverjük benne a pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 20 dkg margarint is. Ezután kb. 20 percre betesszük a krémet a hűtőbe, utána habosra keverjük. A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük. Sütemény összeállítása: a piskótát megkenjük a krémmel, ezt megszórjuk a darált, cukrozott dióval, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megkenjük (a lekvár el is hagyható). A tetejét habbá vert tejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. aug. 15. 20:25
A máglyarakás szelet elkészítési módja és hozzávalói.