Vaníliás-kókuszos torta recept
A Vaníliás-kókuszos torta hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
A kókuszkrémhez:
20 dkg Rama margarin
16 dkg porcukor
16 dkg kókuszreszelék
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
A Vaníliás-kókuszos torta elkészítési módja:
A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 30-35 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni. Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A piskótát 3 felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, és kókuszreszelékkel megszórjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. szept. 18. 12:19
A vaníliás-kókuszos torta elkészítési módja és hozzávalói.