Aszpikos nyelv recept
Az Aszpikos nyelv hozzávalói:3 disznónyelv (vagy 1 kisebb marhanyelv)
2 babérlevél
1 kiskanál egész bors
só ízlés szerint
3 főtt tojás
pár szelet ecetes paprika vagy uborka
zöldpetrezselyem a díszítéshez
1 dkg zselatin
Az Aszpikos nyelv elkészítési módja:
A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.) A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük. Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat. A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni. Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. szept. 12. 14:55
Az aszpikos nyelv elkészítési módja és hozzávalói.