Kapros kenyérlángos recept
A Kapros kenyérlángos hozzávalói:A tésztához:
1 db főtt, összetört burgonya
2 dl tej
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
50 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
A feltéthez:
3 dl tejföl
ízlés szerint kapor
fokhagyma
hagyma
szalonna
kolbász
tojás
só
A Kapros kenyérlángos elkészítési módja:
1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. 3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, előmelegített sütőben elősütjük kb. 5 percig, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a feltétet, és készre sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. szept. 6. 23:10
A kapros kenyérlángos elkészítési módja és hozzávalói.