Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kapros kenyérlángos recept

Kapros kenyérlángos recept

A Kapros kenyérlángos hozzávalói:
A tésztához:
1 db főtt, összetört burgonya
2 dl tej
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
50 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
A feltéthez:
3 dl tejföl
ízlés szerint kapor
fokhagyma
hagyma
szalonna
kolbász
tojás



A Kapros kenyérlángos elkészítési módja:
1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. 3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, előmelegített sütőben elősütjük kb. 5 percig, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a feltétet, és készre sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kapros kenyérlángos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook